Компанията Фейсбук ще плати 5 млрд. долара глоба в извънсъдебно

...
 
Компанията Фейсбук ще плати 5 млрд. долара глоба в извънсъдебно
Коментари Харесай

"Фейсбук" плаща $5 млрд. глоба в САЩ

 

Компанията " Facebook " ще заплати 5 милиарда $ санкция в извънсъдебно съглашение поради това, че не е опазила персоналните данни на потребителите си. Това се очакваше да бъде оповестено в сряда от Федералната комисия по търговията на Съединени американски щати, заяви Си Ен Ен, базирайки се на свои източници. Главният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг ще би трябвало да удостоверява на всеки три месеца, че компанията вярно опазва поверителността на персоналните данни на потребителите, съобщи информиран източник.

Американската компания " Епъл " подслушва персонални диалози и гласови команди на консуматори, заяви испанският в. " Ел Паис ". Според изданието фирмата има чиновници в Испания, които слушат записи на разнообразни езици, в това число френски и немски. Според източници това се правело за възстановяване на гласовия софтуер Siri. Въпреки това според обявата се проучват освен директни поръчки до Siri, само че и персоналните диалози на потребителите.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е започнало антитръстово следствие против водещите онлайн платформи, които съумяват да заемат преобладаваща позиция на пазара, и дали вземат участие в действия, ориентирани към задушаване на конкуренцията, угнетяване на нововъведенията и причиняване на други вреди на потребителите. „ Уолстрийт джърнал ", цитирайки източници, написа, че следствието основава нова опасност за компании като " Facebook ", " Google ", " Амазон " и  Епъл ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР